• İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

  • İkizler Hasan Usta

İkizler Hasan Usta

İkizler Hasan Usta  - Bursa










Ailesi ile birlikte 1983 yılında Erzurum’dan Bursa’ya göç eden Hasan Acar, aile bütçesine katkı yapmak için küçük yaşlarda simitçilik yaparak iş hayatına atıldı. Aynı zamanda eğitim hayatını sürdüren Acar, seyyar simitçiliğin yanında ayakkabı boyacılığı yaparak cep harçlığını çıkarır. Özellikle ayakkabı boyacılığı yaparken Bursa’da birçok insanla iletişim kuran Hasan Acar’ın hayatı kurduğu bu iletişim sayesinde değişir. 


 


Sürekli ayakkabılarını boyadığı bir baklava ustası Acar’a iş teklif eder ve onun için artık bambaşka bir hayat başlar. Yaptığı birçok işten sonra baklavacıda çırak olarak çalışmaya başlar. Hasan Acar ustaların çırak bulmakta zorlanmadığı ve mesleğin sırlarının tam olarak paylaşılmadığı bir süreçte kişisel çabalarıyla böreğe yönelir. Böreğe olan ilgisi baklavacıda çalışırken gelişir ve oklavasız, elle açılan börek hamuruna merak salar. İşten arta kalan zamanında o dönemin en ünlü börek ustası Fahrettin Usta’nın öncülüğünde börekçiliğin inceliklerini öğrenir.






Bu alanda kendisini hızla geliştiren Hasan Usta, genç yaşına rağmen börek alanında kısa sürede anılan bir isim haline gelir.Ufku geniş, çalışkan ve genç bir girişimci olan Hasan Acar, gelecek planlarını daha o yıllarda yapar ve öğrendiği her şeyi kardeşi Yavuz Acar’a da öğretir.İki kardeş 1997 yılında ‘İkizler Börek’ adıyla Küçük Kumla’da börek ve pasta üzerine ilk iş yerini açarlar. 






Kısıtlı imkânlara rağmen attığı bu adım sayesinde Hasan Usta çok zor şartlarda çalışarak Bursa’da önemli bir isim haline gelir.  Daha sonra İkizler markasının börek ve pastalarının ünü yayılarak daha çok insana ulaşır ve bu sayede 1998 yılında ikinci şubelerini İhsaniye’de açarlar. Ülkemizde börekten çok pizza ve hamburger tüketilmesinden rahatsız olan ve böreğin daha büyük bir kitleye ulaşmasını isteyen Hasan Acar, çıktığı ulusal ve yerel televizyon programlarında dikkat çeken börek açma şovlarıyla birlikte Bursa’nın kol böreğinin adını duyurur. Küçük yaşlarda başladığı börek macerasına yaptığı etkinliklerle renk katan ve yeni tanıtım araçları ekleyen Hasan Acar, daha büyük bir organizasyon fikriyle mesleki kariyerini taçlandırmak ister. Guinness Rekorlar Kitabı’na girme fikri de bu dönemde gelişir...






2012 yılında gerçekleştirdikleri rekor denemesinin hazırlıkları tam 6 ay sürer. Türkiye’nin birçok ilindeki fırıncılarla görüşülür, un yağ, tuz gibi malzemeler için sponsorlar aranır…Cumhuriyetin 100. Yılını temsilen 2023 metre yapılacak olan ‘Barış ve Kardeşlik Böreği’ için tüm hazırlıklar tamamlanır ve 300 kişilik ekiple 81 ilden gelen unlar karıştırılarak hamur haline getirilir.Dünyanın en uzun böreğini yapmak için kolları sıvayan ekip börek için 650 kilo un, 350 litre yağ, bin 200 yumurta 45 kilo tuz, 900 kilo peynir, patates, kıyma ve ıspanak kullanır. 12 metrelik fırında pişen börek tam 10 saatte hazırlanır.Çok sayıda vatandaşın ve aynı zamanda protokol mensuplarının da katıldığı organizasyon büyük bir coşkuya sahne olur. Dünyanın en uzun böreğinden 40 bin porsiyon elde edilir ve aynı anda 2 bin 23 çocuğa dağıtılır.






Guiness Rekor’unun ardından çalışmalarında hız kesmeyen Acar, İkizler Börek Markası’nı geliştirmek için birçok başarılı çalışmanın atlına imza attı.Rekor sayesinde Bursa’nın Böreği’ni dünyaya duyuran Acar, düzenlenen birçok yurt dışı organizasyonunda da ekibiyle birlikte boy gösterdi. Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın bebek beklediği dönemde sarayına ıspanaklı börek gönderen Hasan Acar, dünya basınında da ses getirdi.Ayrıca Paris Türk Kültür Günleri’ne Bursa’nın kol böreğini tanıtmak amacıyla katılarak Belediye Başkanı yardımcısı ile birlikte börek açtı ve dünya basınında yeniden yer aldı.






Tüketicilerin damak zevkine hitap eden böreği en iyi şekilde yapan Hasan Usta ünlü şov programı Yetenek Sizsiniz de dâhil olmak üzere birçok TV programına çıkarak börek şov yaptı. Her fırsatta Bursa’nın böreğini tanıtmak için kolları sıvayan Hasan Usta, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte halka börek dağıtırken, aynı zamanda Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’yla birlikte kentin yeni simgesi olan lale logosunun pastasını kesti. Bu sayede Bursa’nın ve kol böreğinin ismini yalnızca ülkemiz değil, dünyada da duyulur hale getirdi. Yerel, ulusa ve uluslar arası organizasyonlarda yer alarak Bursa Markası’na katkıda bulunan Hasan Usta yaptığı çalışmalarla birçok kesimin takdirini kazandı.       






Guinness Rekorlar Kitabı’na Bursa’nın kol böreğinin adını yazdıran Hasan Acar, aynı zamanda ülkemizde börek ve pastacılık sektörünün daha da gelişmesi için çalışıyor. Mesleğini adeta bir ibadet neşvesiyle yürüten ve faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Hasan Acar, Bursa’da Kemerçeşme, Gazcılar, Millet, Dikkaldırım, Özlüce, Kent Meydanı ve FSM Bulvarı şubelerini açarak ilerleyişine devam ediyor. Sektördeki nitelikli eleman açığının farkına varan ve bunu azaltmak için kolları sıvayan Hasan Acar, lise ve üniversite düzeyinde okullarda tecrübelerini paylaşmanın yanı sıra, İŞKUR ile birlikte istihdam garantili kurs düzenleyerek de sektördeki nitelikli personel eksikliğini gidermek için çalışıyor. Bursa’da küçük bir işletme olarak yola çıkan ve kısa sürede büyüyen ve gelişen bir marka haline gelen İkizler Börek, uluslar arası bir oyuncu olma vizyonuyla hareket ediyor ve bu motivasyonla çalışmalarını sürdürüyor. 


BU SAYFAYI PAYLAŞ

İletişim Bilgileri

Adres : Fethiye Mh. Sanayi Cd. Corner Plaza No: 263/A  Nilüfer / Bursa

Telefon : 0(543) 573 10 38
Gsm : 0(543) 573 10 38
Fax :
E-posta : turgayilbas44@gmail.com
Web : www.ikizlerborek.com
Firma Yetkilisi : Turgay İlbaş
Hizmet Bölgesi : Bursa

Anahtar Kelimeler

www.ikizlerborek.com
bursa nilüferde açma muska börek
bursa nilüferde diyet meyveli kek
nilüferde bulgurlu etimekli börek
nilüferde diyet etimek tarifi
bursa nilüferde diyet elma marmelatı
bursa nilüferde pasta kreması
nilüferde kol böreği
nilüferde pırasalı kış böreği
bursa nilüferde kol böreği nerede yenir
bursa nilüferde lahanalı havuçlu börek
nilüferde meşhur börekçisi
nilüferde çikolatalı suffle
bursa nilüferde börek nerede yenir
bursa nilüferde glutensiz otlu poğaça
nilüferde börek siparişi
nilüferde hünkar güllaç pastası
bursa nilüferde su böreği nerede yenir
bursa nilüferde diyet su muhallebisi
nilüferde kol böreği nerede yenir
nilüferde kruton ekmeği
bursa nilüferde börek nerede yenir
bursa nilüferde maydanozlu soğan böreği
nilüferde meşhur börekçisi
nilüferde hünkar güllaç pastası (dondurmalı)
bursa nilüferde börek siparişi
bursa nilüferde diyet hurma ezmesi
nilüferde enfes kol böreği
nilüferde diyet etimek tatlısı
bursa nilüferde unlu mamüller
İkizler Hasan Usta firmasına yazacağınız mesajlar, firmanın sistemimizde kayıtlı olan e-posta adresine iletilecektir.
 İletişim Formu
Ad Soyad
E-Posta
Telefon
Mesaj
    


Nokta Mobil Pazarlama © 2014 | Vipsektor.Com bir Nokta Mobil Pazarlama Kuruluşudur. Tüm Hakları Saklıdır.